KONTAKT
WEBBKARTA
OM OSS
Om oss
eSkills for Jobs 2014
eSkillsWeek 2010
eSkillsWeek 2012
Aktiviteter
VäljIT-spelet
Kodu cup
Länka till oss
Nyhetsbrev
Kontakt

Om VäljIT

VäljIT-projektet syftar till att få fler ungdomar att studera och arbeta inom IT-området. Det gäller alltså inte bara IT-branschen, utan även övriga näringslivet och offentlig sektor.
Projektet har följande mål som ska vara uppnådda senast 2014:

Minst 2 sökande per högskoleplats.

 

I genomsnitt minst 40 procent av de sökande ska vara kvinnor.

 

Minst 50 procent av eleverna i årskurs nio (varav minst 40 procent flickor) ska ange att ett IT-yrke är något som de kan identifiera sig med.

 

Bakom projektet står branschorganisationen IT&Telekomföretagen inom Almega. I projektet deltar också ett stort antal intressenter från högskolor och företag både inom och utanför IT-branschen.

 

I samverkan mellan näringsliv och skola har IT&Telekomföretagen under hösten 2010 och våren 2011 drivit ett projekt tillsammans med elever på Thorildsplans gymnasium för att utveckla och locka fler unga till ungdomskarriärsajten VäljIT.se.

 

Elever från Thorildsplans gymnasium: Erica Bronge, Rickard Eriksson, Fredrik Hörnqvist, Alexander Jourkovski och Johan Westberg.

 

Projektledare för VäljIT är Fredrik von Essen på IT&Telekomföretagen. Han nås på 08-762 70 57, e-post: fredrik.vonessen@almega.se>

IT&Telekomföretagen inom Almega
IT&Telekomföretagen är en medlemsorganisation för företag från hela IT- och telekomsektorn. Det är Sveriges största branschnätverk som gemensamt driver och utvecklar marknaden för IT såväl som IT-företagandets villkor.
IT&Telekomföretagen har drygt 1000 medlemsföretag som tillsammans har över 100 000 medarbetare. IT&Telekomföretagen är en del av tjänsteföretagarorganisationen Almega.

Väljit.se

Webben är framtagen av:

Ulrika Strömqvist, Think of Us

Ann-Charlotte Geissler, Kalas design och kommunikation >

 

Design: Ulrika Tjernström, Russin Design >

 

Filmer: Erik Swan, Emily Rosenqvist och Ablelom Mahari - New Generation Film och Fredrik Nilzén och Monica Hanson - Yrmis

 

Foto: Maria Ramström

Så valde vi:
Utvecklare
Chef Application Management
Services Engineer
Leveransansvarig inom processutveckling
Datadesigner
IT Delivery Manager
Affärskonsult
Integrationsarkitekt
Vad väljer du?
Copyright 2009 IT&Telekomföretagen inom Almega
Mer om VäljIT >