KONTAKT
TIPSA
WEBBKARTA
VISA
Guide IT-utbildningar
Behörighet
Fem IT-inriktningar
Studentförebilder
Lärosäten/studieorter

Marcus Bendtsen

»Jag vill fortsätta driva mina företag när jag är klar med min utbildning.« säger Marcus Bendtsen som går Innovativ Programmering på Linköpings universitet
Därför gillar jag att plugga:
1. Personlig utveckling.
2. Man får ett slags "kvitto" på ens kunskap. Det känns skönt att kunna säga "Webbtjänster? Japp det kan jag, och här är mitt bevis."
3. 
Om utbildningen

Schemalagd tid (finns tid för extrajobb): Det finns tid, men man måste kunna vara flexibel. Jag har personligen kunnat driva ett företag vid sidan av studierna, men det innebär också att jag ibland har fått jobba kvällar och helger med företaget eftersom jag dagtid måste vara på Universitetet.

Hur tuff är utbildningen: Det hela handlar om intresse och inställning för ämnet. Jag är personligen inte jätteintresserad av att grotta ner mig i operativsystemskod, så de kurserna är tuffare för att jag måste motivera mig själv mer, samtidigt har jag kamrater som älskar ämnet oc

Plugga utomlands: Jag är osäker på vad det finns för möjligheter till det gäller IP eftersom det är en treårig utbildning.

Tråkigast: Se svaret under Hur tuff är utbildningen?

Boende: Bor i en hyresrätt i centrala Linköping, på ca 70 kvadrat.

Studieort: Linköping

Hur är studieorten: Jag har bott i Linköping till och från sedan jag var 8 år, jag har rest en del fram och tillbaka, men har haft Linköping som min "hemstad i Sverige" ganska länge. Det är en trevlig stad, där mycket nytt är på gång. Jag gillar känslan av en stad som utvecklas (och inte avvecklas). Man ser hela tiden nya hus byggas och renoveras.

Vad vill du göra när du pluggat klart: Jag är delägare och driver i dagsläget två IT-företag här i Linköping, och har ett tredje i startgroparna. Givetvis hoppas jag kunna fortsätta med det även i framtiden. Det skulle också vara hemskt kul om man i framtiden kunde komma längre med sina studier, och kanske få forska i framtiden.

En vanlig dag
Alla dagar är väldigt olika för en IP-student. En vanlig termin innehåller 2 teoretiska kurser samt 2 projektkurser, och detta innebär att man har stor frihet att själv lägga sitt schema. Men antag att en vecka innehåller 2-3 föreläsningar, och resterande tid ska läggas på att jobba i projektgrupperna.

Mer om Marcus

Utbildning: Innovativ Programmering på Linköpings universitet
Ålder: 28 år
Fritid: Företagande, ekonomi och spela gitarr
Musik: Något med substans i texten
Fråga Marcus om hur det är i plugget.

Kontakta Marcus >
Så valde vi:
Lösningsarkitekt
Instruktör
Projektledare
Testare
Datadesigner
Vd, entreprenör
Chef Application Management
Affärskonsult
Vad väljer du?
Copyright 2009 IT&Telekomföretagen inom Almega
Mer om VäljIT >